Cerca nel blog

mercoledì 5 novembre 2014

Marakona me karkaleca deti dhe kerpulla !

Te dashur vizitore , riceta e sotshme eshte per te gjith ata qe adhurojne boten e pyllit dhe te detit . Sepse ne pjaten e sotshme perbersit jane kerpullat dhe karkalecat e detit .
Per te pergatitur kete pjate na nevojiten :
- 300 gr karkaleca deti
- 300 gr kerpulla (kerpullat mund ti perdorni te cfaredolloj tipi , une sot kam mare kerpullat champignon )
- 500 gr  makarona ne forme tubi
- 2 thelpinj hudhra
- ereza sipas deshires ...
Pergatitja :
Ne nje tenxhere menjan vejme te zjej uji ne flake te madhe    Dhe nderkohe qe presim te zjeje uji marim nje tigan dhe e vejme ne zjarr me flake mesatare . Ne tigan hedhim karkalecat e detit dhe i percellojme (tigani nuk duhet te kete vaje ) . Me pas hedhim kerpullat e prera feta feta . Dhe i trazojme mire e mire me karkalecat . Kur e shikojme qe kerpullat kane leshuar uje ne tigan hedhim nje luge gjedhe vaje ulliri .
Elementet i kaudisim mire e mire dhe me tutje hedhim hudhren te prere feta feta megjith  erezat .
Nderkohe qe pergatitem gjellen per makaronat , hedhim makaronat ne ujin qe vlone . Kur e shikojme qe makaronat jane te bera (max 10 min duan ) para se ti kullojme marim nje garuzhde nga lengu i makaronave dhe ja hedhim gjelles .
Makaronat me tutje i kullojme dhe i hedhim tek tigani i gjelles.
Makaronat i servilosim  te ngrohta me pak djath kaçkavall te grire . Shpresoj qe t'ju pelqej ! Me respekt Florida ♥

Nessun commento:

Posta un commento