Të dashur vizitorë riceten që do t'ju pershkruaj në vijim ja dedikoj të gjith atyre personave që adhurojnë bërxollat prej deri :) shpresoj që t'ju pelqejnë .
Përbërjet :
- bërxolla dërri
- vajë ulliri
- rigon sipas dëshirës
- Piper të zi dhe të kuq sipas dëshirës
- nje speckë djekëse
Përgatitja :
Në një tas te thellë marinojmë bërxollat me vaj ulliri , rigon , piper te kuq e te zi dhe speskën djekese !
Më tutje i lëjme bërxollat në pushim (une ju keshilloj max dy ore ) . Duhet që mishi të thith shijen e aromën e erëzave ! (Kujdes mos ia hidhni kripen tani , sempse kripa è ngurteson mishin , ju keshilloj që tia hidhni pasi bërxollat janë te pjekura ) .
Njehër që i shikojmë të asyetueshme faktin që bërxollat kane thithur aromen dhe shijen e erëzave, marim një tepsi te ceket .
Në tepsi hapim një kartë furri (ju ndihmon që mos t'ju ngjiten bërxollat në tepsi ) dhe i hapim bërxollat duke lëne vënd të hapur midis tyre (gjate pjekjes do jete me komode qe te ktheni berxollat nga nje ane ne anen tjeter ) .
Bërxollat i fusim te piqen ne furrë. Une keshilloj 180ºc sepse berxollat piqen më me ngadal dhe behen me te shijshme .
Me respekt Florida ♥
Veprova siç e lexova ne pershkrimin tuaj dhe dolen te mrekullueshme!
RispondiEliminaJu faleminderit!
👌👌
RispondiElimina