Cerca nel blog

domenica 19 ottobre 2014

Bërxolla te pjekura në furrë

Të dashur vizitorë riceten që do t'ju pershkruaj në vijim ja dedikoj të gjith atyre personave që adhurojnë bërxollat prej deri :) shpresoj që t'ju pelqejnë .

Përbërjet :
- bërxolla dërri
- vajë ulliri
- rigon sipas dëshirës
- Piper të zi dhe të kuq sipas dëshirës
- nje speckë djekëse

Përgatitja :
Në një tas te thellë marinojmë  bërxollat me vaj ulliri , rigon , piper te kuq e te zi dhe speskën djekese !
Më tutje i lëjme bërxollat në pushim (une ju keshilloj max dy ore ) . Duhet që mishi të thith shijen e  aromën e erëzave ! (Kujdes mos ia hidhni kripen tani , sempse kripa è ngurteson mishin , ju keshilloj që tia hidhni pasi bërxollat janë te pjekura ) .
Njehër që i shikojmë të asyetueshme faktin  që bërxollat kane thithur aromen dhe shijen e erëzave, marim një tepsi te ceket .
Në tepsi hapim një kartë furri (ju ndihmon që mos t'ju ngjiten bërxollat në tepsi ) dhe i hapim bërxollat duke lëne vënd të hapur midis tyre (gjate pjekjes do jete me komode qe te ktheni berxollat nga nje ane ne anen tjeter ) .
Bërxollat i fusim te piqen ne furrë. Une keshilloj 180ºc sepse berxollat  piqen më me ngadal dhe behen me te shijshme .
Me respekt Florida ♥

2 commenti: