Cerca nel blog

mercoledì 29 ottobre 2014

Ëmbelsirë me dardhë !

Te dashur vizitore sot do t'ju sjell nje ricete embelsire shume te mire , embelsira eshte  e shpikur nga une !
Shpresoj qe t'ju pelqej ♥

Per te pergatitur embelsiren na nevojiten :
1. Per brumin :
- nje vezë
- nje luge gjelle seshqer
- nje gote birre me mjell
- nje gote normale me kos
- dhe gjusem gote vaj lule djelli (eshte hera e pare qe perdor vajin ne embelsire , me pelqen  me shume gjalpi . Por kisha mbetur pa te dhe keshtu qe perdora vajin )
- nje buste majaje per embelsirat

Per mbushjen :
- kater dardha te prera ne kube
- dy gota sheqer
- nje gote vere te kuqe
- 3 kokra karafili
- kanelle sipas deshires .

Pergatitja :
- Mbushja :
Marim dardhat e prera ne kube dhe i hedhim ne nje tigan te thelle . Tek tigani hedhim sheqerin dhe veren dhe i lejme te zjejne deri sa te behen si shurup . Pastaj ndajme dardhat nga shurupi . Kukdes shurupin e konservojme per me tutje se na duhet per zbukurimin .
- Brumi :
Marim mjellin  me majan pluhur dhe e hedhim ne nie tas te thelle . Ne te hedhim vezen , sheqerin ,  kosin e vajin dhe i  fillojme ti trazojme mire e mire deri sa brumi te jete i ngjashem me brumin e nje byreku .
Pastaj brumin e hapim me hokllai .Peta duhet te kete nje trashesi te barabarte 1cm ose pak a shume si peta e lakrorit , ne te hedhim dardhat e kulluara dhe pikat e çokollates .
Pastaj peten e mbushur me dardhe e rotullojme si salice dhe me kujdes  e vejme ne nje tepsi te ceket.
Embelsiren e pjekim me 200ºC për 45 min ose derisa embelsira te mare ngjyren e  kanelles dmth jo shume kafe dhe jo shume te bardhe ..
Me respekt Florida ♥

2 commenti:

  1. Sa e mira do ta provoj edhe un kete recet.

    RispondiElimina
  2. rofsh lulu , e shpika nga mendja vete :) eshte shume e lehte si embelsire ....

    RispondiElimina