Cerca nel blog

martedì 21 ottobre 2014

Cupkake me ara

Te dashur vizitorë ne vijim do tju sjell nje ricete embelsire shume te mire . Femijet kane per tu kenaqur shume :) . Une shpesh here ja gatuaj mbeses time .
Per te bere kete embelsire na nevojiten :
- nje gote sheqer
- nje filxhan qumeshti me mjell
- nje buste me maja per embelsirat
- 50gr gjalpë (jo te kripur)
- 4 kokra veze jo shume te medhaja
- nje filxhan kafeje me qumesht
- 500gr ara te qeruara mire
- vanilje dhe kanelle sipas deshires
Per zbukurimin na duhen :
- 2 busta me  175gr sheqer i imet ( si nishesteja)
- 6 luge gjalp te sbutur 
- nje luge qumesht
- ngjyre te kuqe alimentare

Ps. Per ti gatuar na duhet nje tepsi qe eshte posaçerisht per cupkake .

Pergatija :
Ne je tas marim gjalpin e prere kubikë dhe e rafim me sheqerin , marim vezet dhe i rafim bashke me sheqerin . Pasi kemi haritur efektin homogjene hedhim mjellin me majan dhe e trazojme mire e mire .
Pasi e shikojme qe brumi eshte cik i plot e hodhojme me qumesht (une zakonisht i hedh nje filxhan kafeje ) .
Pasi kemi aritur deshiren e hodhimit te brumit ne te hedhim arat e copezuara (mos i beni shum te vogla ) .
Pastaj marim tepsin me format e duhura te lyer me gjalp dhe me nje  luge gjelle fillojme hedhim brumin .

Ps. Me masen qe ju kam dhene ju dalin 12 cupkake , ku cdo forme permban dy luge brum !

Embelsiren e pjekim ne 180ºc per 40min .

Proçedura e zbukurimit :

1. Per glasen roze : ju duhet nje bust nga 175gr me sheqer te imet dhe dy luge gjelle me uje te nxehte (beni kujdes mos hidhni me shume uje se glasa ju del e hodhe pastaj ) dhe dy pika ngjyre ushqimore .
Marim sheqerin e imet dhe e hedhim ne nje pjate , ne te hedhim lugen me uje te nxeht dhe fillojmë e trazojme mire deri sa sheqeri te jete lagur dhe te jet bere si crem . Pasi kemi kete rezultat hedhim dy pikat e ngjyres . E trazojme mire e mire dhe me nje luge e hapim neper siperfaqen e cupkekut . (Duhet te veproni shpejt kur pergatitni glassen sepse me tutje glasa ngurtesohet )

2. Per kremin :

Merni nje tas hidhni gjalpin dhe riheni deri sa te behet i bute . Ne te shtojme sheqerin e imet dhe e rahim deri sa produkti te behet shume kremoz me tutje pa u nderprer se rahuri  hedhim lugen e qumeshtit me vaniljen .
Njeher qe mbaruam marim format (te pershtatura per cremin) dhe i hapim ne siperfaqen e cupkekut .
Shpresoj qe t'ju pelqej .
Me respekt Florida ♥

Nessun commento:

Posta un commento