Cerca nel blog

lunedì 20 ottobre 2014

Ëmbelsire (ose kek) me dy shije !

Mirdita te dashur vizitorë , sot dua t'ju embelsoj njecik :p !
Jeni gati ? Ateher per kete ricete duhet te jeni nje cik keshtu me fantazira, sepse mund ta beni me cfare do lloj shijeje qe ju vjen ndermend . Une sot do t'ju sjell shbull embelsiren qe bera para ca kohesh me dy shije te ndryshme ! Embelsiren qe do tju sjell sot eshte me koko dhe çokollate .

Per te bere kete embelsire na nevojiten :
- nje gotë  mjlell te arakokosit
- nje gote sheqer te kuq (tek embelsirat preferoj gjithmon sheqerin e kuq )
- 2 gota mjell
- 1 filxhan kakao
- 1 filxhan me pika çokollate
- 4 veze te madhesise mesatare
- 80 gr gjalp (jo te kripur )
- 1 buste maja per embelsirat

Pergatija :
Marim nje tas te thelle dhe ne te heshim gjalpin te prere kubikë (kujdes !! Nuk duhet te jete i ngrire , duhet te jete i temperatures ambiente ) me sheqerin dhe fillojmë i rafim (me mikser , fruste ose pirua) mire e mire deri sa gjalpi dhe sheqeri te jen transformuar ne krem . Me tutje hedhim vezet dhe fillojm i rafim prap . me tutje akoma hedhim mjellin me majan .
Pasi i kemi rafur te gjitha elementet marim nje tas tjeter dhe ne te derdhim gjysmen e brumit (qe eshte i lengshem )  qe pergatitem .
Tani keni dy tase me brum .
1. Ne tasin e pare, hidhni goten e mjellit te arakokosit dhe filloni ta rihni deri sa te keni nje efekt homogjene .
2. Ne tasin e dyte shtojme kakaon me pikat (ose copa te vogla ) e çokollates . Edhe ne kete rast i perzjejme mire elementet deri ne momentin qe harijme efektin homogjene .
Per kete lloj embelsire na nevojitet nje tepsi e rumbullaket me diameter 20 cm .
Marim tepsine e vajosim ose e lyejme me gjalp (si te jete me e lehte per juve ) dhe fillojme e hedhim nje garuzhde nga brumi i tasit te pare  dhe nje garuzhde tjeter me brumin e tasit te dyte .
Do beni kete kalim derisa tasrat t'ju boshatisen .
Me ne fund na del nje embelsire dy ngjyreshe dhe me dy shije te ndryshme .
Shpresoj qe t'ju pelqej !
Me respekt Florida ♥

Nessun commento:

Posta un commento