Cerca nel blog

domenica 19 ottobre 2014

Supë me salmon , merlucë dhe karkaleca deti

Të dashur vizitorë  ju kerkoj falje , ndoshta emrat e peshqeve qe kam emeruar ne titull , nuk korispondojnë në gjuhën shqipe . Nuk e di si i thojne ne shqip :( .
Supa eshte shume e thjesht dhe per ta pergatitur na nevojiten :

- 150gr peshk salmon
- 100gr peshk salmon te tymosur
- 100gr peshk merluci
- 100gr karkaleca deti
- 1 koker qepë
- 3 kokra patate te madhesise normale
- 3 karota
- piper djekes deshires
- piper i zi sipas deshires
- rigon sipas deshires
- vaj ulliri sipas deshires

Pergatija :

Pasi i kemi qëruar mire qepën , patatet dhe karotat i marrim dhe i presim .
Qepën e presim të imët , patatet ne kube (jo shume te vogla) dhe karotat rota rota .
Marim një tenxhere të thellë dhe e vendosim ne flake te mesme ku dhe  hedhim vajin e ullirit .
Kur vaji te skuqet hedhim qepen.  Ne momemtin qe qepa mer ngjyre ari , shtojme patatet me karota (beni kujdes,  qe mos t'ju ngjiten ne tenxhere elementet hidhini nje filxhan kafeje uje te ngrohte ) .
Pasi i trazojme mire e mire i shtojme peshkun merlucë (te pastruar dhe pa lekure ) me peshkun salmon te tymosur  (te dy ingredientet duhen te priten ne copa jo shume te vogla se treten , shikoni fotot ne vijim )
Me tutje i hedhim uje te ngrohte (une i hodha afersisht nje liter , ju shikojeni si eshte me mire per ju ) erezat dhe i lejme te zjejne bashke deri sa shikojme qe patatja eshte e zjere !
Kur shofim qe patatja eshte e zjrere mire , marim salmonin (te pastruar mire , pa lekure dhe pa hala , te prere ne kube te medhaja (si ne foto)) dhe karkalecat e detit (te pastuara mire edhe keto ) dhe i hedhim tek supa .
Që nga ky moment supa duhet te zjej jo  me shum se 10 min sepse salmoni shkrifet shume dhe behet therime therime .
Shpresoj qe t'ju pelqej edhe kjo pjate kaq fantastike :) .
Me respekt Florida ♥

Nessun commento:

Posta un commento