Cerca nel blog

lunedì 22 febbraio 2016

Makarona të gjata (spagetti) me midhje !

Të dashur vizitorë , sot nëpër vatrat tuaja kam dëshirë t'ju sjell si gjithmon një pjatë shumë të shijshme . Pjata sot sjell emrin makarina të gjata (spaghetti)  me midhje .
Për të përgatitur këtë ricetë na nevojiten :
1.)400gr makarona të gjata
2).200gr midhje
3).Një gotë verë të bardhë
4).Një thelpi hudhre
5).Vaj ulliri , kripë dhe erësa sipas dëshirës .
Përgatitja :
Në një tenxhere holla ujë dhe e vura të zjerë në flakë të madhe . Ndërkohë që pres ujin të zjerë  fillova të përgatis gjëllën për makaronat .
Gjëllën e makaronave e përgatita në një tigan të thellë dhe fillimisht skuqa hudhrën në pak vaj ulliri , kur hudhra mori pamjen e ngjyrës së artë në tigan shtova midhjet e pastruara. 
Pas 5 minutash midhjeve i shtova  një gotë verë të bardhë dhe i lashë të gatuhen në flakë të ulet ku më pas shtova kripën edhe erëzat ( unë përdora piperin e kuq kokër edhe një speckë djegëse) . Gjëllën e makaronave e fika në momentin kur pash që vera e bardhë ishte karameluar (dmth trashur njëcik) .
Makaronat i hodha tek uji kur pash që uji kishte marë valë . Makaronat zakonisht i duhen 10/12 min për tu gatuar . Njëher që makaronat janë gati ,i kullojmë në kullosje makaronash edhe i derdhim tek tigani ku kemi gjëllën me midhje .
Makaronat mund ti servilosim edhe me djath kaçkavall  të grirë sipër .
Shpresoj të kem qënë e qartë me shpjegimet  .
Me respekt e dashuri Florida ❤

Nessun commento:

Posta un commento