Cerca nel blog

martedì 12 gennaio 2016

Petë byreku me Salmon të tymosur !

Të dashur vizitorë , edhe sot vendosa t'ju sjell nëpër vatrat e shtëpive tuaja një ricetë shumë të shijshme dhe të thjeshte . Riceta e sotëshme sjell emrin "petë byreku me Salmon të tymosur".
Përbëresit janë :
1.- Pasta sfoglia (ose petë byreku të bërë me kulaçka)
2.- 250 gr salmon  të tymosur
3.- 200gr Gjizë (do ishte më mirë nëse gjiza të ishte pa kripë , sepse salmoni i tymosur përmban shumë kripë )
4.- 100gr djath të bardhë (të çfarë do lloji , edhe djathi i qumeshtit të deles ose të dhisë do shkonin shumë pasi kanë aromë shumë të mirë )
5.- Mente , Piper edhe vaj ulliri .
Përgatitja :
Marim petën dhe e hapim në tavoline.  Unë petës time i dhashë formën drejtkëndeshe dhe jo të rombullakët . Më tutje shtova djathin (që unë në fillim e kisha grirë në rende , ju po të deshironi djathin priheni dhe ne kube të vegjël .) Ah edhe një gje tjetër , po të doni hidhni edhe djath kaçkavall te grirë . (Unë nuk e bëra , pasi nuk desha që ta rëndoja) .
Pasi kemi hapur gjizën dhe kemi shpërndarë djathin në menyrë të barabartë anë e mbanë petës hapim thelat e salmonit. Njëher që e kemi hapur salmonin , fillojmë të retullojmë petën si puna e suxhukut. Më tej brumin e presim thela thela dhe e vëjmë të piqet në furrë për 30/40 min në temperaturë 180°C .
Shpresoj që të kem qënë e qartë me shpjegimin . Ju beftë mire , me respekt Florida ❤.  

Nessun commento:

Posta un commento