Te dashur vizitorë , meqë koha ketu ne milano eshte shume e vërenjtur dhe po bie shi , mendova qe te gatuaja nje pjate te shijshme dhe te ngrohte per familjaret e mi ! Qe te na ngrohe dhe ca xhanin se ne nje dite te vrenjtur si kjo e sotshmja e kemi ca te nevojiteshme ! Pjata qe gatova sot sjell emrin tave me palltexhan ! Tani nuk e bera si ajo e mamit , qe e ben aq shume te shijshme sa te lepish dhe gishtat . E bera me stilin tim , kshu allasojshe florida hihihihi .
Per te pergatitur taven na nevojiten :
- 6 palltexhan
- nje tuf majdanoz
- 5 gjethe barziloku
- 2 kokra domate
- 100 gr therime buke te thekur
- 3 thelpinj hudhrash
- vaj ulliri
- 1 koker veze
- ereza sipas deshires (specke djegese , piper i zi , karajfil )
- kripë
- 1 mozzarella
- 50 gr djath kaçkavadhi te grire
Përgatitja :
Mora palltexhanet, i lava , i thava i preva ne mez (nga ana e gjatesise ) dhe i vura te zjejne per 10 min ne uje me kripe . Kur e pash qe palltexhanet ishin zbutur njecik , i hoqa nga flaka dhe i vendosa ne tepsi .
I lash te ftoheshin njecik dhe me ndihmen e nje luge fillova ti heq tulen palltexhaneve .
Ne nje tigan fillova te pergatisja gjellen per mbushjen e palltexhaneve . Vura vajin te skuqej, ne te hodha nje luge vaj ulliri dhe tre hudhrat e prera te imeta . Kur hudhra mori ngjyren e arit ne te hodha te prera kube kube tulet e palltexhaneve . Me tutje shtova majdanozin dhe barzilokun te prer te imet me gjith erezat dhe kripen .
Kur e shikoj qe gjella mori nje pamje homogjene i hodha nje koker veze . Pastaj me ndihmen e nje luge fillova te mbushja palltexhanet .
Pasi mbarova me mbushjen e palltexhaneve mora djathin qe shkrihet "mozzarella" e preva ne kube dhe e vendosa ne cdo palltexhan . Me tuje pastaj ne siperfaqe te taves hodha therime buke te thate plus djath kaçkavadhi . Taven e poqa ne 200ºC per 45 min .
Shpresoj qe t'ju pelqej . Me respekt Florida ♥
Nessun commento:
Posta un commento