Cerca nel blog

domenica 28 dicembre 2014

Specka te mbushur me djathe te ndryshem !

Te dashur vizitore sot si antipast do tju sjell nje ricete shume te thjesht . Riceta e ka emrin "Specka te mbushura me djath te ndryshem " . Pjate qe e kam krijuar sipas gustos time . Shpresoj t'ju pelqej . Per te pergatitur kete pjate na nevojiten !
- 250 gr djath qe ketu ne itali ka emrin "stracchino" eshte si tip gjize por ka shijen e djathit . (Mund ta zvendesoni me djathin te bardh )
- 100 gr mocarella (djathi per pica ) - 100 gr djath te tymosur (edhe ky eshte djath  per pica dmth qe shkrihet)
- 100 gr djath emental !
Pergatitja :
Marim zpeckat e kuqe dhe i ndajme ne dy pjese . I heqim mire e mire dhe farat . Njeher qe i ndavem ne mes speckat marim djathet (mocarella , djathin e tymosur dhe emental )  te prer ne kubik  dhe i mbushim speckat .  Pastaj marim nje luge djath (stracchino ) dhe i mbushim , duke krijuar efektin isolant . Pastaj speckat i pjekim ne fure per 40/45 min ne 200ºC .
Kujdes !! Kubet e djatheve i hodha ne fillim se gjate pjekjes shkrihen dhe derdhen . Prandaj dhe i izolova me djathin stracchino . (Ky djathi nuk shkruhet gjate pjekjes) .
Shpresoj qe t'ju pelqej ! Me respekt Florida ♥ !

Nessun commento:

Posta un commento