Cerca nel blog

venerdì 22 marzo 2019

Ëmbelsirë me grimca çiokollate e çiokokrem

Të dashur miq, u bë shumë kohë që nuk ju kam përkëdhelur me recetat e gatimit.
Sot kam deshire t'ju sjell në vatrat tuaja një embelsire te përshtatshme per një ditë feste.

Për të pergatitur embelsiren ju nevojiten :
1). Mjell te bardhe 200gr
2). Vezë 3kokra
3). Gjalp 50gr
4). Sheqer 1gote uji
5). Çiokokrem 10 luge kafeje
6). Grimca çiokollate 3 luge gjelle
7). Bajame te prera (per sbukurim )
8). Qumësht  (aq sa ju mbushet mëndja)
9). Pluhur pjekes

Përgatitja :
Në një enë të thellë hedhim gjalpin, vezet edhe sheqerin, i rahim perpersit derisa te arrijne pamjen homogjene. Më pas shtojme mjellin me pluhurin pjekes . Perbersit duhet ti rahim ne menyre qe mos te krijohen grimcat e mjellit por te mari pamjen homogjene , dal nga dale perberesve duhet ti hedhim qumështin deri sa te shikojme qe brumi mer pamjen e kremit  (osé molebis).
Me pas i hedhim grimca e ciokollates edhe e hedhim ne tepsi.
Tepsija qe un kam perdorur eshte per  "ciambella"  edhe ka diameterin 30cm.  Ju mund te perdorni cfare tepsi te deshironi e rendesishme eshte qe mos kaloj 30cm diametrin.
Para se të fusim ëmbelsirën ne pjekje,  ne siperfaqe duhet ti i hedhim 10 luge kafeje me çiokokrem (gjate pjekjes ciokokremi fundoset edhe qendron brenda brumit ) duhet te jen cik distante nga njera tjetra.
Ne fund fare si zbukurim i hedhim bajame të pastruara edhe te grira.
Embelsiren e pjekim per 40 minuta me 180°C ose 200°C .
Ju bëftë mirë. Me respekt Flo ❤

Nessun commento:

Posta un commento