Cerca nel blog

sabato 3 gennaio 2015

Supë me lakër edhe kërpulla !

Te dashur vizitor ,me festat qe sapo  kaluan secilit prej nesh i eshte renduar stomaku shume dhe une sot kam deshire t'ju sjell neper vatrat e shtepive tuaja nje pjate te shijshme dhe shume te lehte . Ka per ta lehtesuar shume stomakun tone te rende dhe stabilizuar . Si gjith pjatat e tjera edhe kjo e sotshmja eshte e shpikur nga une ! Per te pergatitur kete pjate na nevojiten :
- 1 koke preshi
- 1 karote
- 400 gr laker
- 200 gr bizele
- 100 gr kerpulla champignon
- vaj ulliri sipas deshires
- krip dhe ereza sipas deshires .
Pergatitja :
Ne nje tenxhere hedhim nje luge vaj illiri dhe skuqim preshin . Kur preshi mer ngjyren e arit shtojme perimet e tjera , karotat , bizelet , lakren dhe kerpullat . Te gjitha elementet i trazojme mire e mire dhe me tutje hedhim erezat me kripen . Me tutje ne tenxhere hedhim uje te ngrohte deri sa te gjitha elementet te zhyten . Une supen e zjeva per 40/50 min ne flake mesatare . Shpresoj t'ju pelqej . Me respekt Florida ♥ !

venerdì 2 gennaio 2015

Qofte te skuqura !

Te dashur vizitor nese ju ka vajtur mendja qe te hani qofte , keni hyre ne blogun e duhur . Sot do tju shkruaj riceten e qofteve qe para ca kohesh pergatita ne shtepin time . Shpresoj qe te jem e qarte me shpjegimet , per te pergatitur qoftet na nevojiten :
- 200gr mish viçi
- 200gr mish derri
- 100 gr mish pule
- vaj ulliri sipas deshires
- vaj lule djelli ose misri (per skuqjen )
- 50 gr majdanoz
- 3 thelpinj hudhra
- 1 koker qep
- 3 kokra vezë
- 300gr buke te thekur
- ereza dhe krip sipas deshires .

Pergatitja :
Me ndihmen e nje mikseri grijme mishrat . Ateher tek mishi i derit  mora pjesen e shpatulles , tek e vicit mora pjesen e kofshes kurse tek mishi i pules mora pjesen e kraharorit . (Po nuk patet mundesi ti grini vet mishrat , mjafton qe te shkoni tek kasapi dhe ai ju grin mishin sipas deshires tuaj  ) .
Njeher qe kemi mishrat e grira i vendosim ne nje tas . Me tujte vazdhojme me riceten , me ndihmen e mikserit ( ose me thike ) grijme qepen , hudhren dhe majdanozin deri sa elementet te behen te imeta . Marim elementet e prera te imeta dhe i hedhim tek tasi me mish . Fillojme dhe i trazojme elementet deri sa te marin pamjen e nje brumi . Me tutje per te lidhur mir elementet hedhim nje koker vezë dhe fillojme e trazojme mir e mire pastaj hedhim dhe therimet e bukes se thekur (100gr ) na mjaftojne. Me tujte akoma hedhim erezat vajin e ullirit dhe kripen .Kur brumi i qofteve mer pamjen e nje brumi qe nuk ngjit duart ateher fillojme e bejme qoftet . Une qofteve te mija i dhash pamjen e nje topi te vogel . Ju po te deshironi behini dhe ne forem cilindri . Pasaj menjane pergatisim nje pjate ku thyejme dy kokra veze dhe nje pjate tjeter ku hedhim therimet e bukes se thekur .Njeher qe i dham pamjen e deshiruar qofteve tona i marim nje nga nje dhe i lyejme ne fillim tek veza pastaj tek buka e thekur dhe me tutje i skuqim ne vajin e lules se djellit te nxehur mire . Shpresoj qe t'ju pelqej .Me respekt Florida ♥

Tavë peshku me patate dhe kungull pjekes !

Te dashur vizitor pjata qe do ju shkruaj tani eshte nje pjate shume e thjesht dhe e shijshme. Dua te percaktoj se ricetat qe shkruaj ne blogun tim jane te gjitha te idealizuara nga une. Shpresoj me te vertet qe t'ju pelqej .  Per te pergatitur taven na nevojiten :
- 500 gr kungull pjekes
- 4-5 kokra patate te medhaja
- 1 koker qep
- ereza sipas deshires
- vaj ulliri sipas deshires
- krip sipas deshires
Pergatitja :
Marim patatet e lara dhe te prera ne kube e i hedhim ne tepsi . Tek tepsia shtojme dhe kungullin pjekes  (kungulli qe eshte i rombullaket e portokalli si pjepri , jo ai qe eshte i gjate dhe i bardhe ) . Une kungullin e preva kubike si patatet .
Tek tepsia hodhim edhe qepen te prere te imet , vajin e ullirit , erezat (sipas deshires)  dhe piperin te kuq . Te gjitha elementet i perziejme mire e mire dhe ne  fund vejme peshkun te pastruar mire. Taven e pjekim ne 200ºC per 40-50 min . Shpresoj te kem qene e qarte dhe qe kjo tava kaq e shijshme t'ju pelqej . Me respekt Florida ♥